ΘΙΑΣΟΣ ΣΚΙΕΣ & ΓΕΛΙΑ

 

 

 

 

 

Ο θίασος "Σκιές & Γέλια" Μαρίνου Ζωή έχει ως στόχο να επισκεφθεί κάθε γωνιά και πόλη της Ελλάδας, μεταφέροντας μαζί του την γοητεία και την χαρά του Παραδοσιακού Καραγκιόζη. Επόμενος σταθμός μας το κινηματοθέατρο «ΟΡΦΕΑΣ» Στο Καματερό, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου με την παράσταση :¨Ο Καραγκιόζης και το μαγεμένο δεντρί¨.

 

Συντελεστές :

Μιμήσεις, φωνές, κίνηση : Μαρίνου Ζωή

Βοηθός κίνησης : Άννα Πιπινιά

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Κινηματοθέτρο Ορφέας, Καματερό (Πάρκο Ειρήνης)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 7:30 μ.μ

ΕΙΣΟΔΟΣ : 5 €

 

skies

 

ΜΑΡΙΝΟΥ ΖΩΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ

ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ – ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ

ΤΗΛ.: 213-0415945

KΙΝ. 698 033 1111

Mail : zoi.marinou.skg@gmail.com

www.facebook.com/Mαρίνου Ζωή Θίασος ΣΚΙΕΣ & ΓΕΛΙΑ

https://www.youtube.com/channel/UCn-BhRfN1T1Xcm3L6uVQAQA

Ο θίασος «Σκιές & Γέλια» ιδρύθηκε τον Δεκέμβρη του 2013 από νέους σε ηλικία ανθρώπους, με σκοπό να κρατήσει ζωντανή την λαϊκή τέχνη του Θεάτρου Σκιών μέσα από τον ήρωα της, τον Καραγκιόζη.

Ο θίασος «Σκιές & Γέλια» πραγματοποιεί παραστάσεις παραδοσιακού Καραγκιόζη σε δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς. Στόχος μας είναι να εξοικειωθούν και να αγαπήσουν τα παιδιά την παραδοσιακή τέχνη του Θεάτρου Σκιών, ώστε αυτή να κρατηθεί ζωντανή και να μην γίνει "μουσείο".

Οι παραστάσεις μας είναι άρτια δομημένες (με πρόλογο, κυρίως θέμα και φινάλε) στηριζόμενες στον απλό αλλά προσεγμένο λόγο, ο οποίος προσαρμόζεται στις ηλικίες των παιδιών-θεατών. Η υψηλή αισθητική που διαθέτουν οι φιγούρες και τα σκηνικά μας, σε συνδυασμό με το μοναδικό χιούμορ, υπόσχονται ένα υπέροχο θέαμαΈχοντας πλούσια θεματολογία στο ρεπερτόριό μας, προσαρμόζουμε τα έργα μας καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, παρουσιάζοντας διδακτικές κωμωδίες, παραμύθια,επετειακά, χριστουγεννιάτικα και αποκριάτικα έργα. Μετά το τέλος της κάθε παράστασης, ακολουθεί μια 10-λεπτη ομιλία - παρουσίαση στα παιδιά της τέχνης του Θεάτρου Σκιών, των διαφορετικών υλικών που κατασκευάζονται οι φιγούρες και της τεχνικής που γίνονται οι διάφορες φωνές. Επίσης, ο κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να φτιάξει τη δική του αναμνηστική φιγούρα, αρχίζοντας τη δική του μύηση σε αυτό το θέαμα. Η διάσταση της σκηνής μας ποικίλει από 2 έως 5 μέτρα, ανάλογα με τον χώρο και τις απαιτήσεις της παράστασης, ενώ διαθέτουμε πλήρη ηχητικό και οπτικό εξοπλισμό.

Ποιοί είμαστε ...

Η Ζωή Μαρίνου γεννήθηκε στις 21/5/1981 στο Μοσχάτο. Μεγάλωσε στη Χώρα της Ζακύνθου και στα 10 της χρόνια μετακόμισε στην περιοχή του Ιλίου στην Αθήνα. Αν και γνώρισε τον Καραγκιόζη σε μεγάλη ηλικία, με την πρώτη κιόλας επαφή, αγάπησε την όμορφη αυτή λαϊκή τέχνη. Δείχνοντας μεγάλο πάθος και μεράκι, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, κατάφερε να γίνει η μόνη εν ενεργεία γυναίκα-βοηθός Καραγκιοζοπαίχτη και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Σήμερα, μετά από 8 χρόνια εμπειρίας γίνεται η 1η γυναίκα Καραγκιοζοπαίχτρια στην Ελλάδα. Με τέτοιο εύρος φωνών που δεν έχετε ξανακούσει ποτέ !!!

Ο Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής γεννήθηκε το 1985, στην Αθήνα. Δάσκαλο στην τέχνη του θεωρεί τον Κώστα Αθανασίου. Ωστόσο, τόσο στο τελετουργικό (μίμηση – λόγος – κίνηση), όσο και στο εικαστικό κομμάτι της τέχνης (ζωγραφική – κατασκευή φιγούρων και σκηνικών) είναι επίσης επηρεασμένος από τους σπουδαίους Βάγγο Κορφιάτη και Μάνθο Αθηναίο.

Το 1998, δεκατριών ετών δίνει την 1η επίσημη παράσταση στην Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης, όπου φοιτά. Το 1999 είναι ο νεότερος Καραγκιοζοπαίχτης στο Α' Διαπολιτισμικό Συνέδριο οργανωμένο από το Byron College, το 2000 δίνει παραστάσεις στο Σίδνεϋ και τη Μελβούρνη στο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων για την Ολυμπιάδα, το 2002 παρουσιάζει ειδική παράσταση για κωφάλαλους στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ενώ το 2005, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ARION, διδάσκει κατασκευή φιγούρας και παρουσιάζει τη δική του παράσταση «Ο Καραγκιόζης Γαμπρός υπό Ιατρική παρακολούθηση» σε εκπαιδευτικούς από σχολεία Ευρωπαϊκών Χωρών.

Η δουλειά του έχει επικροτηθεί με βραβεία και τιμητικές πλακέτες από το Δήμο Νέας Σμύρνης και, δύο φορές, από την Ένωση Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ενώ έχει προβληθεί και από τα ΜΜΕ. Επιπλέον, την τριετία 2008–10 διατέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πανελληνίου Σωματείου Θεάτρου Σκιών. Ιδιαίτερη στιγμή στάθηκε η συμμετοχή του στην Τελετή Λήξης των Special Olympics ATHENS 2011, τον Ιούλιο του 2011, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου μέσα από τη φωνή του, τις φιγούρες του και τα σκηνικά του εκπροσώπησε και ανέδειξε το Ελληνικό Θέατρο Σκιών.

Σήμερα, ο Κωνσταντίνος, Διπλωματούχος της σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και κάτοχος Μεταπτυχιακού του τμήματος Maritime Economics and Logistics (MEL) του Erasmus University of Rotterdam, είναι μόνιμος συνεργάτης του «Μουσείου Θεάτρου Σκιών Χαρίδημος» και από το 2014 μέλος της ομάδας «Σκιές και Γέλια» παρουσιάζοντας επιλεγμένες παραστάσεις σε θέατρα και κινηματογράφους όλης της Ελλάδας.

 

thiasos

Metrocity banner1

Banner-p-peristeri---gia-metrocity

Evexia-Banner new

BannerYgeia-on-time-gia-p-peristeri