Αφιέρωμα στην παράδοση

paradosiakoi xoroiστο θέατρο Πέτρας

Tριήμερο αφιέρωμα στην παράδοση θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 23 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας με την συμμετοχή Εθνικοτοπικών συλλόγων της πόλης..

Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Πετρούπολης αποτελείται από ομάδες που συνολικά ξεπερνούν τα 1.000 μέλη. Για περισσότερα από 35 χρόνια δίνει αδιάλειπτα το παρόν σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ και παραστάσεις εντός και εκτός της χώρας μας, με συνέπεια, ευθύνη και αγάπη για την ελληνική παράδοση. Κάθε χρόνο παρουσιάζει ένα πλούσιο ρεπερτόριο της παράδοσης, με πολλά δρώμενα, χοροτράγουδα, και ποικίλους χορούς από όλη την Ελλάδα. Οι χοροί ζωντανεύουν με πλούσιες φορεσιές, αντιπροσωπευτικές από κάθε τόπο, και την παραδοσιακή ορχήστρα που συνοδεύει τα χορευτικά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορούς από την Θράκη ως την Κρήτη και από τη Μικρά Ασία ως το Ιόνιο.

Χοροδιδάσκαλοι Τμημάτων Παραδοσιακών Χορών του Δήμου μας:

Τερέζα Καζαδέη, Παναγιώτης Βασιλικόπουλος

Στο τριήμερο συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα των Εθνικοτοπικών Συλλόγων της πόλης μας: Σύλλογος Κρητών «Η Μεγαλόνησος», Σύλλογος Ποντίων «Μανουήλ Κομνηνός», Σύλλογος Ηπειρωτών, Ένωση Ρουμελιωτών, Σύλλογος Μυτιληναίων «Ο Θεόφιλος», Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων και Ευρυτάνων " Ο Αχελώος", Σύλλογος Πελοποννησίων, Πολιτιστικός Σύλλογος «Τερψιχόρη», Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοροέκφραση».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ώρα έναρξης: 20:00

Metrocity banner1

Banner-p-peristeri---gia-metrocity

Evexia-Banner new

BannerYgeia-on-time-gia-p-peristeri